Kmetija leži na senčni strani vasi Planina pod Golico, pod smučiščem Španov vrh. Začne se pri 1000 metrih nad morjem in se razteza do 1300 metrov nad morjem. Kmetija Smolej je po domače znana tudi kot kmetija »Pri Uricu«.

O KMETIJI

Kmetijo, ki obsega dvajset hektarov, vodi mlad gospodar Miha Smolej, ki v zadnjem času izpolnjuje svoje otroške sanje turistične kmetije, katera vsem svojim obiskovalcem omogoča spoznavanje in stik z živalmi.

Na kmetiji Smolej, po domače »Pri Uricu«, v Planini pod Golico, ki je znana po narcisnih poljanah, se že od leta 1999 ukvarjamo z rejo konj pasme haflinger, od leta 2010 z rejo avtohtone pasme cikastega goveda, od leta 2013 z rejo avtohtone pasme štajerske kokoši, od leta 2015 pa tudi z rejo avtohtone pasme Posavski konj in Drežniške koze.

Živali, ki jih imamo na kmetiji, se vse leto nahajajo v bližnji okolici kmetije, zato je vsem obiskovalcem vedno omogočeno spoznavanje in stik z njimi.

Konji se čez leto pasejo na domačih pašnikih, krave pa se pasejo na Belski planini, kjer je posebna čredinka za avtohtone pasme. Krmo pripravljamo sami na nadmorski višini 1200 metrov, zaradi težke dostopnosti terena deloma tudi ročno. Zaradi gorske lege imamo košnjo samo v juliju, pri kateri pa nam pomagajo ožji družinski člani in prijatelji.

Leta 2013 smo se prvič začeli ukvarjati z vožnjo s kočijo s sloganom »S kočijo na Golico«. Kasneje smo v našo ponudbo dodajali vse več aktivnosti, danes se poleg same reje ukvarjamo tudi s terenskim jahanjem, pripravljamo delavnice spoznavanja kmečkega življenja, delavnice peke kruha na tradicionalen način, nudimo pa tudi prostor za pripravo zabav. Kmetija vam tako lahko ponudi pravi užitek in sprostitev v naravi.

PONUDBA

Na Kmetiji Smolej nudimo vožnjo s kočijo, jahanje, pripravljamo spoznavanja kmečkega življenja, delavnice Kmet naj bo!, prikaz peke kruha, nudimo možnost priprave zabav in dejavnosti za šole. Pri nas si boste nabrali veliko pozitivne energije.
Za aktualno ponudbo in podrobno predstavitev nas obiščite na naši spletni strani ali nas pokličite.

 

Informacije:
Kmetija Smolej
Planina pod Golico 4a
4270 Jesenice

Gospodar: Miha Smolej - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji
Telefon: 041 566 847
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Spletna stran: www.kmetijasmolej.si

Prikaži lokacijo na Google zemljevidu

Turistično društvo Golica
Planina pod Golico 31
4270 Jesenice

Matična številka: 5581907000